barsel som selvstændig

Kan man gå på barsel, når man er iværksætter?

Sharing is caring <3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Rent mentalt – det er svært! Især det der med, at gå helt på barsel som selvstændig. Man er jo interesseret i, at det går godt, at kunderne er tilfredse, og at alting bare er up-to-date.

Når man er iværksætter er ens virksomhed ens hjertebarn – det kan man ikke bare sådan uden videre give slip på.

Men du kan rent faktisk gå på barsel som iværksætter! Det gælder både om du har underskud og overskud i din virksomhed. Du skal bare huske at forsikre dig. Forsikringen du tegner gælder både for sygdom og barsel, og den koster ikke en bondegård.

Sådan ser min barsel ud

Jeg er forsikret, og har derfor ret til en bestemt sats barselsdagpenge. Jeg går på barsel 4 uger før termin – i denne periode må jeg absolut IKKE arbejde i min virksomhed. Når baby kommer SKAL jeg tage de første 12 ugers barsel uafbrudt – der må jeg IKKE arbejde i min  virksomhed.

Og det er altså svært vil jeg lige sige – jeg har jo gjort det en gang før.. det der med at være på barsel fra sin egen virksomhed. Selvom jeg har undervisere, så er der jo alt muligt andet der også skal være på plads. Regnskab, moms der skal indberettes, løn der skal sendes afsted osv. osv. Alt skal simpelthen være klappet og klart, inden barslen begynder.

Jeg var lige ved at gå fuldstændig omkuld, op til min sidste barsel. Det hele var fuldstændig uoverskueligt.

Selvstændig
Arbejder som en gal under sidste graviditet, for at nå det hele inden baby L. kom til verden.

Denne gang har jeg sat gang i processen allerede, da jeg fandt ud af at jeg var gravid. Afløsere er kørt i stilling, hjemmesiden er ved at blive optimeret på alle områder, og alt er gjort så automatisk som det kan blive!

Så denne kan kan jeg forhåbentlig gå på barsel, med ro i sind, og uden stres og jag i slutningen af graviditeten (som jo er nu…jeg er endnu ikke stresset… alt godt).

Jeg er på barsel på fuldtid til og med december i år. Derefter går jeg ned på 50%, så jeg strækker de resterende 7 mdr. over 14 mdr. Det betyder at det er lovligt få mig at arbejde i min virksomhed (jeg kan svare telefonen, mails og indberette moms etc. når baby sover :D), og så har jeg rent økonomisk mulighed for, at blive hjemme med vores nye datter indtil hun er halvandet år, uden at skulle bekymre mig om økonomien. Okay, vi kommer til at leve på en sten, og vende hver en krone, men hvad er det i forhold til, at være der for min datter, i den periode hvor hun har allermest brug for mig. <3

I Sverige har man mulighed for, at vælge antal dage man tager ud om ugen – uden at det betyder at man skal arbejde de resterende dage. Du kan f.eks. vælge at gå ned på 50% barselsdagpenge fra dag 1, og dermed være på barsel i hele 2 år. Det ville jeg sådan ønske, også var gældende i Danmark. Men jeg skal ikke brokke mig – jeg tager den flexibilitet der nu er 🙂

barsel som selvstændig

 

 

 

 

 

Forsikringen

Du forsikrer dig gennem Statens Forsikring for selvstændige

Du skal dog huske at som enkeltmandsvirksomhed, træder forsikringen først i kraft 6 mdr. efter du har tegnet forsikringen – så meld dig til i god tid!

Har du underskud eller et meget lille overskud i forretningen, så vælger du den forsikring der giver dig mindstesatsen, som er 2/3 af den fulde dagpengesats.

Har du et større overskud i din virksomhed, så forsikrer du dig, så du kan få den fulde dagpengesats.

 


Sharing is caring <3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *