Juletraditioner og om træet der væltede igen og igen

Sharing is caring <3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Jeg tænker hele tiden, at nu skal det være – nu skriver du alt det du havde tænkt du skulle skrive. For der er meget at skrive om. Rigtig meget endda.

Jeg må vist i gang med at skrive stikord ned, så jeg husker det hele om aftenen. Det er her der er ro til at skrive 🙂

Hverdagen er for alvor gået i gang. Faste aktiviteter og en jul der ligge lige rundt om hjørnet. (Jeg bekymrer mig rigtig meget om flæskestegen, af en eller anden mærkelig grund. Det er som om, vi ikke kommer til at få flæskesteg i år… 🤔) 

Nå. Men de fleste julegaver er vist købt, så der er ingen ko på isen der.

Juletræet er sat frem og pyntet så flot ❤️ 

Det er egentlig ret skægt, for vi har tradition for, at pynte juletræ den første december, og det er først nu gået op for mig, at min mand ikke vidste at det var vores tradition. Som i VORES familie. 

Han troede simpelthen, at det var en tradition fra min familie. Men i min familie kom juletræet først ind i huset D.23.december. På min fars side af familien røg det ud igen på helligtrekonger. Jeg tror vi smed den endnu tidligere ud hos min mor. Hos svigerfamilien kommer juletræet frem D.23. om aftenen, og ryger ud igen D.25.

Men jeg ELSKER hyggen omkring et juletræ. Jeg ELSKER at se træet stå der i stuen og udstråle magi 😍 julens magi. Magien fra barndommens verden ❤️ 

Jeg tror det minder mig om, alle de dejlige juleaftener hos min mormor, da jeg var lille. 

Der var altid et stort flot træ.

Og jeg synes det er så synd, at fælde et træ, for kun at have det stående i et par dage 😳 

Lad i stedet hele december måned fyldes med julens magi 😃

Jeg tror egentlig at min mand blev ret overrasket, da jeg sagde at det var vores tradition. Vores nye, fælles, store families tradition. Måske endda ret glad, og en smule stolt over, at vi sådan havde skabt egne traditioner ❤️ 

Det er jo det man kommer til at gøre , nogle gange helt ubevidst. Man samler de gamle traditioner, sorterer ud i dem, og skaber nye sammen.
Nå men altså det der juletræ. Det var jo faktisk ikke så nemt. 
Faktisk så viste det sig jo, at foden ikke kunne være træet, for stammen var for lang, og den delte sig i træ grene – den ene en tyk en – og den var smadderskæv! Den snor og bugter sig i bunden… Uden at man umiddelbart lægger mærke til det. Så træet væltede hele 2 gange, da vi skulle havde det op at stå. Og SÅ fik vi sat det ordentligt i foden. 

Men altså. Træet væltede så igen, da jeg havde sundhedsplejersken på besøg… 

“Vi er mega ansvarlige forældre, med et toptunet sikkert hjem” nej altså det sagde jeg ikke. Det var en ironisk sætning til mig selv. 

Sundhedsplejersken var faktisk rigtig sød og hjalp mig med at få det på plads igen 😂😂👍🏻 og så gav hun mig lige nogle fif til, hvordan det kunne reddes.

Det virkede dog ikke lige. 

Så vi savede lidt af stammen..det viste sig, at det var for meget. Nu kunne foden slet ikke gribe fast om stammen.

Så vi sømmede halvdelen på igen 🙈😯 

Yes. Det gjorde vi faktisk.

Og voila!

Så stod det der!

Total skævt, og træet kunne ikke suge vand nu, fordi stammen (den del som IKKE er skåret af, og sømmet fast igen) ikke står i vand.

Og den har allerede tabt en hel del nåle i forhold til træet fra sidste år. 

Mon det holder til jul? 

  


Sharing is caring <3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *