Friamning og ammerådgivning: de bedste tip til dig der ammer

Sharing is caring <3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Det gør så ondt i hjertet, når der er mødre der ikke kan amme eller får den overbevisning at de ikke kan amme. Grunden til, at der i dag er så mange, der stopper tidligt med at amme, er på til dels på grund af den opfattelse vores forældre og bedsteforældre har omkring amning – hvilket selvfølgelig bunder i den rådgivning de fik dengang.

“Hvorfor var ammefrekvensen så lav i midten af det 20. århundrede? Mange af de råd, vores mødre og bedstemødre fik omkring amning, tog udgangspunkt i en helt forkert opfattelse af amning og spædbarnspleje.

Vi slås stadig med konsekvenserne af dette i dag – hvor mange af os har ikke hørt, at “jeg kunne jo ikke amme, så det er ikke sikkert, at du kan heller” i den allerbedste mening?

Men årsagen ligger ikke i vores biologi – den ligger i, at vi fjernede os fra den og fratog mor og baby muligheden for at regulere amningen.” (kilde ammenet.dk)

Rigtig mange mødre ser ikke amning som en hyggetid mellem mor og baby. Amning er forbundet med stres, smerte og jag – endda mislykken, i stedet for lykken.

Som oftest kommer denne stres af, at moderens egen mor ikke kunne amme – eller rettere sagt, troede at det hele mislykkedes. Og en af grundende hertil er, at moderen blev rådgivet forkert.

Og det sker stadig den dag i dag.

Ved du, at du IKKE skal amme dit barn hver 3.time?

Det er simpelthen on demand – nogle gange er går der blot 1 time før baby melder sig igen, og andre gange 5 timer.

Når baby er helt nyfødt, så laver du faktisk stort set ikke andet end at amme.. og hvile dig.. det er vigtigt at hvile sig.. og smøre brystvorterne med creme.. de gør så ondt første barn man ammer.. og det er heeelt normalt. Det går over.

Ved du, at der IKKE er tidsbegrænsning på hvor længe du skal amme ad gangen?
Nogle babyer ammer 10 minutter, andre 2 timer. Nogle amninger er længere end andre. Når det er aften kan babyer f.eks. godt amme i 2 timer.. på det ene bryst.. og så det andet.. og så det første igen. Og det betyder IKKE at du ikke har mælk nok.

Et af de absolut vigtigste steder, du som gravid/nybagt mor skal søge hen, er til ammenet.dk

Her får du den mest up-to-date viden om amning. Du får også at vide hvor du kan søge hjælp henne (og det er faktisk ikke hos sundhedsplejersken eller hos lægen), og som udgangspunkt kan alle kvinder amme. Det er ikke en videnskab. Det er 100% naturligt.

Mit største råd til dig der ikke kan få amningen til at virke? Hiv mindst 3 dage ud af kalenderen. Drop alle planer. Aflys alle besøg. Læg dig i sengen med baby – hud mod hud – HELE tiden hud mod hud. Og am din baby når hun end vil. <3 Også hver time. Også hvert 10. minut. Det betyder ikke, at du ikke har mælk nok. Det betyder bare, at mælkeproduktionen skal i gang. Så sent som i sidste uge, da jeg var til kontrol hos min læge, spurgte hun til baby og hvor tit hun ammede. Så tit hun har lyst, var mit svar. Lægen spurgte så til, hvor tit det var, og om det var hver 3.time. Ja, svarede jeg så. I gennemsnit kan det godt være at det er hver 3. time, men nogle gange går der altså kun 1 time i mellem, og om natten går der nogle gange 6 timer (hurra! hvor er jeg heldig denne gang). Og baby stortrives. Den helt nyuddannede læge, uden egne børn, har kigget i sin manuel, hvor der står hver 3.time. Så hun var lidt bekymret for om baby fik nok næring. Min sundhedsplejerske er en af de gode af slagsen. Hun ved at baby skal ammes når hun vil. Det er ikke alle sundhedsplejersker der ved det. Ligesom det ikke er alle læger der ved det. Til gengæld ved de fleste jordemødre det. Og alle uddannede ammerådgivere ved det. Friamning er vejen til en vellykket amning og en sund og rask baby <3 Citatet fra dette indlæg er taget fra blogindlægget her: http://www.ammenet.dk/hvorfor-var-ammefrekvensen-så-lav-i-midten-af-det-20-århundrede


Sharing is caring <3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

, ,

Powered by WordPress. Designed by WooThemes